Dit is de scheidsrechter bij Nederland - Griekenland
i

Getty Images

Dit is de scheidsrechter bij Nederland - Griekenland

Jeroen Rooseboom • 14:03, 06-09-2023 / Laatste Update: 05:07, 08-01-2024

Het volgende EK-kwalificatieduel van Nederland staat donderdagavond op het programma. In het Philips Stadion in Eindhoven komt Griekenland op bezoek. Lees hieronder wie de scheidsrechter is bij dit belangrijke duel!

Scheidsrechter Nederland - Griekenland

Degene die alles in goede banen moet leiden donderdagavond is Michael Oliver uit Engeland. Dat is een oude bekende voor Oranje: hij was in maart 2021 scheidsrechter tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Turkije en Nederland.

LEES OOK: Dit wordt volgens jullie de opstelling van Oranje tegen Griekenland, met 2 debutanten

Slechte herinneringen

Daar hebben wij Nederlanders geen goede herinneringen aan. Er was geen VAR en 2 beslissingen van de Engelse arbiter vielen in het nadeel van Oranje uit. Vlak voor de 1e Turkse goal leek een verdediger van Turkije hands te maken in de eigen 16. Ook kon niet worden vastgesteld of een kopbal van Matthijs de Ligt voor of over de lijn was, wat de 2-1 voor Nederland zou zijn geweest. Die wedstrijd eindigde in een 4-2-nederlaag voor Oranje.

Gelukkig is er dit keer wel een VAR. Oliver wordt bijgestaan door landgenoten Stuart Burt, Daniel Cook (beiden assistent) en Stuart Attwell (VAR).