Willem II-captain Jordens Peters stopt per direct als profvoetballer
i

Getty

Willem II-captain Jordens Peters stopt per direct als profvoetballer

Sjors Tanis • 19:26, 19-05-2021 / Laatste Update: 23:27, 04-01-2024

Willem II-aanvoerder Jordens Peters heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De 34-jarige verdediger heeft besloten om per direct een punt achter zijn carrière te zetten.

En dat betekent dat de 2-1 zege op Fortuna Sittard van afgelopen weekend, waardoor Willem II zich op het nippertje handhaafde in de Eredivisie, zijn afscheidswedstrijd was.

Last aan knie

Peters mocht in die wedstrijd diep in blessuretijd invallen. Dat was zijn 250ste optreden voor Willem II, en - zo blijkt nu - zijn allerlaatste als prof. De laatste maanden kwam Peters bijzonder weinig in actie voor de Tricolores, vanwege knieklachten. Die klachten hebben er nu mede toe geleid dat de verdediger heeft besloten om volgend seizoen niet meer op het veld te staan.

Opvallende transfer

De in Berlicum opgegroeide Peters belandde in zijn tiende in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, waar hij in 2005/06 debuteerde in het eerste elftal. Een seizoen later werd hij basisspeler, waarna hij uitgroeide tot aanvoerder en boegbeeld. In 2012 stapte hij gratis over naar Willem II, en dat was een transfer die voor opschudding zorgde. Net als FC Den Bosch-ploeggenoot Kees van Buuren bereikte Peters ruim voor het einde van het seizoen een akkoord met de Tilburgers.

Toen beide ploegen elkaar vervolgens troffen in de finale van de play-offs om promotie, bleven Van Buuren en Peters (vanwege de precaire situatie) aan de kant in de door Willem II gewonnen finaleduels.