Willem II en ADO winnen op doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie: 24 goals in vijf duels

PRO SHOTS / Toon Dompeling

Bart van der Wijst • 23:03, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:46, 15-01-2024

Het was een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie. De voetbalfan die vrijdag voor de buis of in de kroeg naar Voetbal op Vrijdag: Schakelen heeft gekeken bij ESPN werd flink verwend. Er vielen maar liefst 24 goals in vijf wedstrijden.

De meeste kwamen vanuit Den Haag. Daar speelden ADO en De Graafschap een krankzinnige wedstrijd. Na 90 doldwaze minuten stond daar 5-3 op het scorebord.

Comeback

De Graafschap nam brutaal de leiding in Den Haag. De nummer vier van de KKD scoorde via David Flakus Bosilj. Even later maakte Basar Önal er met een schitterende knal 2-0 van voor de Doetinchemmers. Dat was ook de ruststand. Na de rust werd het in het vervroegde 'Haagse kwartiertje' 2-2. Silvinho Esajas en Jort van der Sande scoorden.

Henk Veerman zette ADO vervolgens op voorsprong na 67 minuten, maar Mimoun Mahi maakte alweer snel gelijk - op assist van de teruggekeerde Ralf Seuntjens. Bij het ingaan van het 'Haags kwartiertje 2.0' was het 4-3 via Joel Ideho. Een paar minuten later besliste Daryl van Mieghem de wedstrijd. Daardoor gaat ADO (voor even) over Roda JC heen.

Monsterscores Willem II en Cambuur

Ook Willem II en Cambuur scoorden vijf keer. De Tilburgse koploper deed dat op bezoek bij TOP Oss: 5-0. Ringo Meerveld (2), Matthias Verreth en Jeremy Bokila (2) - dit keer niet als invaller - maakten de goals.

Bij Cambuur was het na elf minuten al 3-0. Roberts Uldrikis (2) en een eigen goal van MVV-doelman Romain Matthys zorgde ervoor dat de wedstrijd snel gespeeld was. Fedde de Jong en Michael Breij zorgden voor de vierde en vijfde Cambuur-treffer. Dailon Livramento deed namens MVV met twee goals nog wat terug: 5-2.