Willem II en NAC: bij deze uitslagen komt er beslissingsderby voor periodetitel
i

ProShots

Willem II en NAC: bij deze uitslagen komt er beslissingsderby voor periodetitel

Marcel Roes • 20:37, 15-12-2023 / Laatste Update: 01:34, 08-01-2024

Wie wint de periodetitel? Vrijdag is de laatste speelronde van de 2e periode in de Eerste Divisie. Deze 2 clubs maken nog kans op dat prijsje: Willem II (thuis tegen Helmond) en NAC (uit tegen ADO Den Haag). We leggen de situatie uit.

Willem II, dat in de voorlaatste speelronde de kans liet liggen om de titel binnen te hengelen, heeft een simpele opdracht: thuis winnen van Helmond Sport. Als de Tilburgers 3 punten pakken, dan krijgen ze de periodetitel er gratis bij. Ter herinnering: periodekampioenen mogen meedoen aan de play-offs om promotie/degradatie.

Willem II en NAC hebben 9 van de 10 duels gespeeld. Willem II staat op 22 punten, NAC heeft 20 punten. Kortom: als Willem II gelijk speelt en de Bredanaars winnen de uitwedstrijd bij ADO, dan eindigen de 2 teams met precies hetzelfde aantal punten.

Willem II en NAC hebben evenveel punten

Als Willem II en NAC evenveel punten hebben, moet er worden gekeken naar het doelsaldo. En als dat óók gelijk is, dan gaat de prijs naar het team dat in de periode de meeste doelpunten heeft gemaakt.

Doelsaldo

Willem II heeft op dit moment 21 doelpunten vóór en 6 doelpunten tégen, het doelsaldo van NAC is nu 20-7. Dat wil zeggen: als Willem II - Helmond Sport eindigt in 1-1 en ADO - NAC wordt 0-2, dan hebben beide ploegen niet alleen evenveel punten, maar ook hetzelfde doelsaldo (+15) én een identiek doelgemiddelde (22 voor, 7 tegen). Ook bij de uitslagen 2-2 en 1-3, of 3-3 en 2-4, staan Willem II en NAC in alles exact gelijk.

Derby voor de periodetitel