Willem II grijpt niet kans om 2e periodetitel Eerste Divisie binnen te slepen
i

ProShots

Willem II grijpt niet kans om 2e periodetitel Eerste Divisie binnen te slepen

Marcel Roes • 23:02, 08-12-2023 / Laatste Update: 09:13, 05-01-2024

Na vrijdag is nog niet bekend welke club in de Eerste Divisie de 2e periodetitel grijpt. Willem II had de titel binnen kunnen slepen. Dan moesten de Tilburgers winnen van ADO Den Haag. Maar Willem II bleef uit steken op 1-1.

NAC Breda stond vooraf op plek 2 in de periodestand, met 4 punten minder dan Willem II. De Brabantse club won thuis van provinciegenoot TOP Oss: 2-0. Het gat is dus verkleind tot 2 punten. Volgende speelronde is de laatste in de 2e periode.

Willem II - ADO Den Haag

ADO-verdediger Amir Absalem gleed na een halfuur spelen de Haagse openingsgoal binnen. In blessuretijd kopte Jeredy Hilterman zijn ploeg nog naast ADO, maar het was te laat voor de zege.

Willem II bleef wel koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Emmen

FC Emmen gaf het in de slotfase van het uitduel met FC Eindhoven helemaal weg. Na 2 late goals van de thuisploeg verloor Emmen met 3-2. De ploeg van Fred Grim bleef wel de nummer 3.

ADO staat nu 4e, met evenveel punten als nummer 5 Cambuur. De ploeg van Henk de Jong blijft maar winnen, nu ook op bezoek bij De Graafschap (1-3). FC Groningen won tegen Telstar voor de 3e keer op rij (2-0) en staat nu 8e.

Roda - Jong PSV gestaakt

De wedstrijd tussen Roda JC en Jong PSV werd na 20 minuten spelen stilgelegd nadat er door de thuissupporters vuurwerk op het veld werd gegooid. De wedstrijd werd na een onderbreking van ruim 10 minuten hervat.