Willem II kijkt als koploper naar Super Sunday in de KKD

PRO SHOTS / Toin Damen

Bart van der Wijst • 23:14, 10-11-2023 / Laatste Update: 00:37, 06-01-2024

Willem II is (in ieder geval voor even) de nieuwe koploper in de eerste divisie. Vrijdagavond werd in een zeiknat Tilburg een achterstand omgebogen tegen de talenten van FC Utrecht. Na de 0-1 werd het 2-1. Daardoor kijkt Willem II als nummer 1 naar Super Sunday.

Willem II heeft nu 29 punten uit 14 duels. Achtervolgers Roda JC (27) en ADO Den Haag (26) komen zondag pas in actie. Zij spelen tegen respectievelijk FC Groningen en SC Cambuur.

Comeback

Nazjir Held zette Jong FC Utrecht op voorsprong in Tilburg. Willem II mocht niet klagen dat het met 11 de rust haalde; Runar Thor Sigurgeirsson trapte vol in de rug van een speler van de bezoekers. Na rust draaide de thuisploeg de rollen om. Max Svensson maakte gelijk en een minuut na de 1-1 kreeg Jong Utrechter Mees Akkerman een discutabele rode kaart.

Jeredy Hilterman werd de matchwinnaar en ook daar gebeurde het nodige. Keeper Kevin Gadellaa beweerde dat hij de bal vóór de lijn tegenhield, de scheids besloot anders. Dus won Willem II.