Willem II komt met krachtige boodschap voor eigen fans: 'Wij accepteren dit niet'
i

Pro Shots

Willem II komt met krachtige boodschap voor eigen fans: 'Wij accepteren dit niet'

Bart van der Wijst • 19:17, 01-11-2021 / Laatste Update: 16:27, 08-01-2024

'Voetbalfans' in Nederland komen de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Dat komt mede doordat de agressie op de tribunes en buiten het stadion is toegenomen. Ook bij Willem II was dat het geval en die club nam direct maatregelen.

Fans van de club misdroegen zich in de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Twente en FC Utrecht. Zij brachten vernielingen aan en zochten de confrontatie met supporters van de tegenstander, veiligheidsmedewerkers en vrijwilligers van zowel Willem II als de tegenstander. Willem II deelde daarom 12 stadionverboden uit.

De club kwam daarnaast met het volgende statement:

'Het wangedrag van enkele tientallen personen heeft ertoe geleid dat voor supporters met goede bedoelingen de lol op deze manier ervan afgaat. Supporters overwegen uitwedstrijden voorlopig niet te bezoeken en geïntimideerde en/of belaagde beveiligers en vrijwilligers zijn (tijdelijk) met hun werk gestopt. Het groeiende gevoel van onveiligheid is een zeer kwalijke zaak.

Wij accepteren dit gedrag niet. Daarom hebben als gevolg van de ongeregeldheden rondom de genoemde wedstrijden diverse personen stadionverboden gekregen. Ook naar aanleiding van enkele incidenten bij thuiswedstrijden zijn stadionverboden opgelegd. Het gaat in totaal om 12 stadionverboden. Meer verboden zijn niet uitgesloten.

Het bijwonen van wedstrijden en samen steunen van de club moet voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt een plezierige belevenis zijn. Aan iedereen die onze wedstrijden bezoekt doen wij een dringende oproep zich te gedragen en de club op de mooie wijze waarop we dat gewend zijn te steunen. Samen met onze vele vrijwilligers doen wij ons uiterste best om een wedstrijdbezoek zo plezierig, veilig en sfeervol mogelijk te maken.

Nogmaals, dat houden wij graag zo.'