Willem II pakt de tweede periodetitel in de KKD na zege op Helmond Sport

Brian Vesseur • 22:53, 15-12-2023 / Laatste Update: 22:44, 04-01-2024

Willem II heeft de tweede periodetitel te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week maakten de Tilburgers nog een slippertje tegen ADO Den Haag (1-1), waardoor het feestje een week moest worden uitgesteld. Willem II maakte vrijdag 15 december geen fouten tegen Helmond Sport: 4-1.

Het werd nog heel even spannend in Tilburg. Ringo Meerveld had Willem II na een halfuur op voorsprong geschoten, waarna Martijn Kaars vlak voor rust voor de 1-1 zorgde. Na rust maakte Willem II aan alle twijfels een einde. Thijs Oosting maakte in de 51e minuut de 2-1, waarna Jeredy Hilterman (via een penalty) en Jeremy Bokila ook nog scoorden.

NAC onderuit

NAC Breda was de enige overgebleven concurrent om de periodetitel, maar die club verspeelde zelf ook punten. ADO Den Haag was met 3-1 te sterk.

Stand in KKD

Willem II gaat ook aan de leiding van de Keuken Kampioen Divisie, met 42 punten na 19 wedstrijden. Roda JC is de eerste achtervolger met 38 punten.