Willem van Hanegem begrijpt niets van kritiek op doelman na foutje: 'Wat een onzin'
Willem van Hanegem en Andries Noppert. © ProShots

Willem van Hanegem begrijpt niets van kritiek op doelman na foutje: 'Wat een onzin'

12:23, 15-01-2024 / Laatste Update: 13:11, 15-01-2024

Willem van Hanegem had na dit weekend te doen met Andries Noppert van sc Heerenveen. De doelman zag er een beetje knullig uit bij een goal van Younes Namli van PEC Zwolle, maar De Kromme is het daar absoluut niet mee eens. Volgens hem kon de boomlange doelman hier niets aan doen.

'Andries Noppert van Heerenveen kreeg ook weer de volle laag', begint Van Hanegem aan zijn relaas in het Algemeen Dagblad. 'Maar de mensen zijn toch niet blind? Die bal stuiterde bijna een meter op vlak voor hij ging trappen. Daar kon Noppert helemaal niets aan doen, maar bepaalde mensen vinden het leuk om Noppert onder vuur te nemen. Wat een onzin.'

Betreffende goal

Heerenveen stond lange tijd op voorsprong tegen PEC, totdat de Zwollenaren vrij plots langszij kwamen. Matthias Köhlert tikte een balletje terug op Noppert, maar de doelman stuitte op een polletje, waardoor de bal bij Namli terecht kwam. De middenvelder kon daardoor makkelijk de gelijkmaker binnen schieten.

Justin Bijlow

Naast Noppert zag ook Justin Bijlow er niet heel lekker uit bij een goal van NEC. De goalie van Feyenoord gaf achteraf direct een interview dat hij de bal van Magnus Mattsson had moeten pakken. Voor Van Hanegem is die hand in eigen boezem van Bijlow meer dan genoeg. "Het was niets meer. Ja, Bijlow had de 2-2 moeten hebben. Dat zei hij zelf ook. Er zal weer kritiek op hem komen."