Willem van Hanegem lyrisch over Quilindschy Hartman: 'Hij kan echt het allerhoogste bereiken'
i

Getty Images

Willem van Hanegem lyrisch over Quilindschy Hartman: 'Hij kan echt het allerhoogste bereiken'

Bart van der Wijst • 23:27, 15-10-2023 / Laatste Update: 13:30, 08-01-2024

Quilindschy Hartman was vrijdagavond een van de weinigen bij het Nederlands elftal die meekon in de wedstrijd tegen Frankrijk. De linksback van Feyenoord maakte zelfs een doelpunt bij zijn debuut. Oer-Feyenoorder Willem van Hanegem is lyrisch over Hartman in zijn nieuwste column voor het Algemeen Dagblad. Ook Tijjani Reijnders viel hem positief op.

"Tijjani Reijnders en Quilindschy Hartman, daar heb ik van genoten tegen Frankrijk. Die gasten hebben zich snel ontwikkeld. Bij AZ kreeg ik bij Reijnders vaak het idee dat hij dacht dat hij alles moest doen, omdat er wat spelers weg waren gegaan. Hij had de bal daar nog niet afgegeven of hij bood zich alweer aan om hem terug te krijgen", schrijft Van Hanegem.

"Dat is hij nu helemaal kwijt. Bij AC Milan is hij in een paar maanden tijd weer beter geworden. Logisch, want daar in Italië moet je wekelijks aan de bak. Het grootste gevaar is daar dat je aan gokken begint."

Hartman

Terug naar Hartman. Van Hanegem: "Pas een kleine anderhalf jaar draait hij nu mee. Die gozer heeft heel veel in huis. Ja, voldoende om na Feyenoord bij een enorm grote club terecht te komen", denkt Van Hanegem. "Vorig seizoen in de Klassieker tegen Ajax werd hij al snel naar de kant gehaald omdat hij op het randje balanceerde van een rode kaart. Dat kun je nu bijna niet meer geloven. Zo stabiel, zo agressief in zijn spel, zoveel power om aan te vallen."

Volgens Van Hanegem gloort er voor Hartman een mooie toekomst. "Die kan echt het allerhoogste bereiken, zeker als hij in de komende vier wedstrijden in de Champions League en in de resterende interlands deze lijn weet door te trekken."