Willem van Hanegem vindt Quinten Timber geen Kökçü-opvolger: 'Hij was verschrikkelijk'
i

ANP

Willem van Hanegem vindt Quinten Timber geen Kökçü-opvolger: 'Hij was verschrikkelijk'

Matthijs Nijhuis • 15:53, 01-07-2023 / Laatste Update: 04:14, 12-12-2023

Feyenoord is aanvoerder Orkun Kökçü volgend seizoen kwijt. De middenvelder speelt sinds deze zomer voor het Portugese Benfica. Oer-Feyenoorder Willem van Hanegem is nog niet heel enthousiast over de opvolgers in Rotterdam-Zuid. In zijn podcast voor AD werd hij niet enthousiast van Mats Wieffer terwijl kandidaat Quinten Timber 'verschrikkelijk' werd genoemd.

Lees ook: Check: Feyenoord speelt komend seizoen niet met Adidas, maar met Castore(?)

Wieffer in de aanvoerdersband? "Nee, dat kan hij niet", vindt van Hanegem. "Je hebt nu de laatste wedstrijden van hem gezien. Wat ik gek vind is dat er 4 of 5 ballen zo van achter worden afgepakt." Dat wordt niks voor de verdediger. Op papier is Gernot Trauner de meest logische keuze om het stokje over te nemen. De Oostenrijker was afgelopen seizoen 2e aanvoerder en speelde 5 wedstrijden met de band om zijn arm.

Quinten Timber

Van Hanegem heeft natuurlijk ook naar het EK van Jong Oranje zitten kijken. Daar kreeg Quinten Timber een leidende rol: "Je hebt Timber gezien die de aanvoerdersband kreeg. En hoe speelde hij: verschrikkelijk", aldus Willem. "Die jongens gaan dan denken dat ze de grote meneer zijn. Ze zijn door de trainer ineens op het paard gezet, alsof zij de speler zijn waar het allemaal om draait."