Willem van Hanegem ziet verschil tussen Feyenoord en PSV: 'Ze zijn allemaal beslissend'
Willem van Hanegem over verschil tussen Feyenoord en PSV / Pro Shots

Willem van Hanegem ziet verschil tussen Feyenoord en PSV: 'Ze zijn allemaal beslissend'

23:01, 21-01-2024 / Laatste Update: 23:05, 21-01-2024

Feyenoord liep zondag twee puntjes in op koploper PSV, dat met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij FC Utrecht. Toch denkt oer-Feyenoorder Willem van Hanegem niet dat die uitslag iets met het zelfvertrouwen van PSV heeft gedaan, met het oog op de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag.

'Alsof ze in Eindhoven een karrenvracht aan overwinningen opeens zijn vergeten omdat ze onverhoopt een keer 1-1 hebben gespeeld in Utrecht. PSV komt met net zoveel zelfvertrouwen naar Rotterdam als voor het gelijkspel in de Galgenwaard', schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Het grote verschil tussen PSV en Feyenoord vind ik de kwaliteit van de buitenspelers. PSV heeft vier jongens op de flanken die min of meer gelijkwaardig zijn. Ze zijn allemaal beslissend. Zelfs zonder Noa Lang en Hirving Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel', vindt Van Hanegemn. 'Als PSV woensdag in de Kuip wint, pakken ze in Eindhoven ook de beker.'

Vitesse - Feyenoord

'Bij Feyenoord hadden ze het weer over de lekkere eerste helft tegen Vitesse. Maar die hebben echt een heel slecht elftal. Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg. Dat is niet gelukt. Tegen Vitesse kom je er nog mee weg, tegen PSV natuurlijk niet', weet Van Hanegem.

'Dus zal Feyenoord woensdag top moeten zijn. Niet alleen met kansen afdwingen, ze binnen schieten hoort er ook een beetje bij wat mij betreft. Van Santiago Giménez heb ik al heel lang niets meer gezien; dat is toch wel een probleem aan het worden. Hij zal zelf de draad weer moeten oppakken.'