Wim Kieft en Jürgen Klopp ruziën over Liverpool-assistent Pepijn Lijnders: 'Dat is een engerd ja'
i

Getty Images

Wim Kieft en Jürgen Klopp ruziën over Liverpool-assistent Pepijn Lijnders: 'Dat is een engerd ja'

Marcel Roes • 21:45, 14-04-2022 / Laatste Update: 20:46, 08-01-2024

Wim Kieft schreef in zijn column in De Telegraaf dat hij Liverpool-assistent Pepijn Lijnders niet uit kan staan. Liverpool-trainer Jürgen Klopp kreeg dat kennelijk te horen, want in een VI-interview reageert de Duitser op Kiefts woorden.

Laten we eerst nog teruggaan naar wat Kieft niet bevalt aan de 39-jarige Limburger Lijnders. Hij vindt dat Lijnders te veel credits opeist.

Engerd

Donderdag legde Kieft het bij Veronica nog eens uit: "Dat is een engerd, nog steeds, ja. Dat vind ik echt een beetje een zelfingenomen mannetje. Weet je waarom?"

"Pepijn Linders wil een beetje mee gloriëren. Maar Jürgen Klopp heeft de verantwoordelijkheid en wordt daarop afgerekend, als het goed gaat en als het slecht gaat. Heel leuk als je denkt dat je het allemaal samen doet, maar hij bedenkt het allemaal."

Klopp

Klopp zegt in gesprek met VI dit: "Toen ik dat las, dacht ik: waar heeft hij het over?" Ik vond het echt niet oké. Normaal gesproken kan het me niets schelen wat er over ons wordt geschreven, maar hier wilde ik het toch over hebben."

Guardiola

Kieft vindt het grappig dat Klopp zijn columns kent. "Leest Jürgen Klopp mijn columns? Nou, niet alleen Klopp hè. Ook Simeone, Guardiola, Sacchi!"