🎥 | Witte zakdoekjes voor trainer Adrie Poldervaart: 'Ik schaam me verrot'

Joris Kaper • 14:10, 17-09-2022 / Laatste Update: 19:10, 08-01-2024

De Graafschap won dit seizoen pas 1 keer in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond ging het in de thuiswedstrijd tegen Almere City (1-2) opnieuw mis. Trainer Adrie Poldervaart zag tijdens de wedstrijd de 1e witte zakdoekjes verschijnen op de tribunes van de Vijverberg. De 'Superboeren' staan slechts 18e en dat is ronduit teleurstellend, vinden de fans.

De Graafschap begon vol goede moed aan het nieuwe seizoen met ervaren krachten als Alexander Büttner, Siem de Jong en Charlison Benschop. Tot dusver wist de ploeg van Poldervaart echter pas 5 punten te pakken in 8 wedstrijden. Alleen tegen Telstar werd er gewonnen, terwijl er werd gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht en NAC Breda.

'Kutgevoel'

Tegen PEC Zwolle, VVV-Venlo, Jong Ajax, Roda JC en Almere City werd er verloren en ook Poldervaart is teleurgesteld. "Het is ontzettend teleurstellend voor de ploeg, maar vooral voor de mensen eromheen", zei hij tegen ESPN. "Dat ze fluiten en boos zijn, dat kan ik me heel goed voorstellen. Het doet mij ook pijn als mensen denken dat het me niks interesseert omdat ik maar een passant ben. Dan hebben al die mensen het heel erg fout, want ik schaam me verrot als ik daar voor de supporters sta. Dat is gewoon een kutgevoel, klaar."

Witte zakdoekjes

Poldervaart zag de zakdoekjes op de tribunes ook: "Als het niet loopt, ligt het altijd aan de trainer. Die maakt de opstelling. Maar we zijn met een x-aantal trainers met heel veel ervaring en ik denk dat dat best in orde is, maar kennelijk ligt de fout bij de hoofdtrainer. Als dat de oplossing is, ik ben geen klein kind, dan is dat het verhaal", aldus de coach.

'Geen oplossing'

Toch denkt Poldervaart dat een ontslag niet de oplossing is: "De afgelopen jaren is er al het nodige gebeurd hier. Als alle trainers in die tijd niet goed genoeg zijn geweest, dan is dat zo. Ik vind het heel erg jammer en ik schaam me kapot. Ik heb een prima band met de supporters en dan is het klote dat je niks terug kan geven in de vorm van een winstpartij. Het is een dramatische start en de mensen hebben groot gelijk dat ze teleurgesteld zijn. Dat spijt mij enorm.”