Deze 8 landen maken nog kans op een ticket voor het WK 2022
i

Getty Images

Deze 8 landen maken nog kans op een ticket voor het WK 2022

Brian Vesseur • 14:50, 03-04-2022 / Laatste Update: 09:38, 12-12-2023

Er zijn nog 3 tickets te vergeven voor het WK 2022 in Qatar. De loting is al gedaan, de poule van Nederland is bijvoorbeeld al bekend. Maar er zijn dus nog 3 poules waarvan een paar landen zich afvragen wie hun laatste tegenstander wordt.

Welke landen maken nog kans op een WK-ticket?

Om te beginnen met Groep B, waarin Engeland, Iran en Team USA zitten. Zij gaan het opnemen tegen Wales óf Schotland of Oekraïne. Wales staat namelijk al in de finale van de play-offs, maar moet wachten op het duel tussen Schotland en Oekraïne. Die strijd is namelijk uitgesteld door de oorlog in Oekraïne. De wedstrijd wordt nu in juni gespeeld.

Intercontinentale play-offs

Frankrijk, Denemarken en Tunesië vragen zich af wie het 4e land in Groep D wordt: Peru, Australië of de Verenigde Arabische Emiraten. Peru werd 5e in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie en mag daarom nog een intercontinentale play-off spelen. Op 7 juni spelen Australië en VAE tegen elkaar, de winnaar van dat duel neemt het op 13 of 14 juni op tegen Peru.

LEES OOK: Dit zijn de 3 tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK voetbal

En dan, last but not least, Costa Rica en Nieuw-Zeeland. Costa Rica werd 4e in de Noord- (en Midden-)Amerikaanse kwalificatie en speelt daarom ook zo'n intercontinentale play-off. Op 13 juni vechten de 2 landen om een van de laatste WK-tickets.