Zó vaak speelden Virgil van Dijk en Stefan de Vrij de bal naar elkaar tegen Montenegro
i

Screenshot Twitter

Zó vaak speelden Virgil van Dijk en Stefan de Vrij de bal naar elkaar tegen Montenegro

Trevor Wagener • 11:28, 14-11-2021 / Laatste Update: 13:44, 07-01-2024

Het Nederlands elftal gaf zaterdagavond een lekkere 2-0 voorsprong weg en speelde teleurstellend met 2-2 gelijk in en tegen Montenegro. Oranje heeft dinsdag tegen Noorwegen genoeg aan een gelijkspel om WK-kwalificatie te realiseren en mag natuurlijk niét verliezen. Bij Goedemorgen Oranje op ESPN ging men in op het resultaat en werd de Nederlandse defensie uitgelicht. Hierin kwamen 2 spelers niet helemaal lekker uit de bus.

Centrale verdedigers Stefan de Vrij en Virgil van Dijk passten maar liefst 92 keer de bal naar elkaar. Nooit eerder kwam het voor dat 2 spelers elkaar zo vaak in 1 wedstrijd konden vinden. De statistiek leidde tot verbijstering in de studio. Men begreep de kritiek op het Nederlands elftal.

Pass-statistiek Virgil en De Vrij

"Ligt dat aan hen of aan de rest?", opperde Hans Kraaij junior. Analisten Marciano Vink en Kenneth Perez vonden dat het Nederlands elftal in verdedigend opzicht veel beter voor de dag kon komen. "Met zo veel topverdedigers moet dat niet moeilijk zijn", aldus Perez.

We hebben bij Opta nu 231 interlands van Oranje in volledig detail geanalyseerd (alle balcontacten, passes, etc.), maar nog nooit zijn er zo absurd veel passes tussen twee spelers geturfd als vanavond. Van Dijk en De Vrij hebben elkaar in totaal 92 (!) keer de bal toegeschoven. pic.twitter.com/NfGcQ9JfDO

— Bart Frouws (@bartf) November 13, 2021