🎥 | ZIEN! Cristiano Ronaldo na drama tegen Servië woest op coach Fernando Santos

Trevor Wagener • 09:45, 15-11-2021 / Laatste Update: 21:39, 08-01-2024

Portugal is in rep en roep. Niet alleen verloor de nationale ploeg zondagavond op eigen veld met 1-2 van Servië, ook supervedette Cristiano Ronaldo en bondscoach Fernando Santos lijken in onmin te leven met elkaar. Op beelden is te zien hoe Ronaldo boos wordt op de trainer als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

Lees ook: 'Dusan Tadic helpt Servië aan WK-ticket na zege op Portugal'

Kort nadat Ronaldo getroost wordt door de Servische Strahinja Pavlović komt Santos naar hem toe gelopen. Ronaldo begint daarna druk te gebaren en laat zijn emoties en teleurstelling de vrije loop. Santos leek er geen zin in te hebben en maakte rechtsomkeert.

Ronaldo witheet na verlies tegen Servië

Ronaldo verscheen na afloop van de nederlaag niet voor de camera's en gaf zodoende geen tekst en uitleg bij zijn misbaar. Ondanks een vroege voorsprong gaf Portugal een resultaat weg. Renato Sanches zette hen na nog geen 2 minuten op 1-0, maar Ajacied Dusan Tadic maakte nog voor de pauze gelijk. In blessuretijd pijnigde Aleksandar Mitrovic de Portugezen met de 1-2.

"Ik ging naar Ronaldo om hem te steunen", zei Santos na afloop. "Niet om hem te zeggen wat er beter kon. Zijn frustraties zijn heel normaal." Was Ronaldo het dan niet eens met zijn keuzes? Santos ontkende dat verhaal. "Hij (Ronaldo) haalde de wedstrijd tegen Servië van maart aan." Toen werd Ronaldo's winnende goal afgekeurd, tot boosheid van de ster zelf.

Santos verantwoordelijk

"Ronaldo haalde dat duel nog eens aan. Zijn reactie is volkomen normaal. Om hem dan op zo een moment te moeten vertellen dat er iets beter kon, hoort niet." Portugal verloor voor de 2e keer in 28 op eigen veld een WK-kwalificatiewedstrijd. Portugal miste sinds 1998 geen groot eindtoernooi.

"We gaan naar het WK", zei Santos stellig. "Dat kan ik jullie verzekeren. Ik ben verantwoordelijk voor deze nederlaag. We speelden met angst en de spelers begrepen mij niet. Dat is mijn fout."