🎥 | Betrapt! Senegalese fan schijnt met laserpen: 'Alsof hij iets op Netflix wil gaan kijken'

Trevor Wagener • 17:55, 30-03-2022 / Laatste Update: 04:41, 12-12-2023

In Stade Abdoulaye Wade in de stad Diamniadio gingen dinsdag duizenden Senegalese supporters tekeer bij het uiteindelijk via penalty's gewonnen WK-kwalificatieduel met Egypte. In het allesbeslissende duel miste Mo Salah een penalty, maar de reeks werd ontsierd door een heuse lasershow. Zo ziet dat er op beeld uit!

Op social media verschenen meerdere video's waarop te zien was hoe de thuisfans zich met laserpennen misdroegen. Bij de strafschoppenserie werden Salah en consorten nagenoeg verblind door de ongewenste lichten.

Klacht Egypte

Het was volgens iedereen bij Egypte een enorme smet op de voetbalavond. De Egyptische voetbalbond liet eerder op woensdag via Instagram weten dat het een officiële klacht heeft ingediend bij de Afrikaanse voetbalbond CAF. Daarbij ligt er ook een klacht bij de mondiale voetbalbond FIFA.

De lasershow kwam internationaal op veel kritiek te staan van verontwaardigde voetballiefhebbers. "Deze man probeert het niet eens te verbergen", schrijft een Twitteraar. "Hij staat daar maar, alsof hij iets gaat kiezen om op Netflix te kijken."