🎥 | Ajacied Antony scoort bij debuut voor Braziliaans elftal, puntenverlies Argentinië

Trevor Wagener • 09:25, 08-10-2021 / Laatste Update: 16:27, 08-01-2024

Oeps, Argentinië! Het Zuid-Amerikaanse land speelde in duel om de WK-kwalificatie in Paraguay donderdagnacht met 0-0 gelijk. Brazilië daarentegen won op bezoek bij Venezuela: 1-3.

Het was de 1e keer sinds juni 2019 dat de ploeg met aanvoerder Lionel Messi niet tot scoren kwam. Wel was het alweer de 23ste wedstrijd van Argentinië zonder nederlaag. Koploper Brazilië had het ook lastig tegen Venezuela, maar wisten de wedstrijd - en dus de 3 punten - wél naar zich toe te trekken.

'Antony, Antony is een echte Ajacied'

Brazilië heeft door de winst nu 8 punten meer dan nummer 2 Argentinië. Erick Ramírez kopte Venezuela nog wel op voorsprong, maar diep in de 2e helft zette het team van bondscoach Tite de boel recht. Marquinhos kopte eveneens raak voor de 1-1 en spits Gabriel Barbosa schoot raak vanaf de stip.

Het slotakkoord was voor de debuterende Ajacied Antony. In blessuretijd maakte hij zijn 1e treffer voor de 'Goddelijke Kanaries'. Op assist van de ook debuterende Raphinha maakte Antony zijn avond onvergetelijk (zie video boven). Check hier de highlights van Paraguay - Argentinië: