Woede in Frankrijk om schandalige spreekkoren van Nice-fans over omgekomen Emiliano Sala
i

Pro Shots / SIPA USA

Woede in Frankrijk om schandalige spreekkoren van Nice-fans over omgekomen Emiliano Sala

Joris Kaper • 13:51, 12-05-2022 / Laatste Update: 05:40, 12-12-2023

Supporters van de Franse club OGC Nice hebben zich woensdag van hun slechtste kant laten zien. De fans van de club waar ook Justin Kluivert, Pablo Rosario en Calvin Stengs spelen, zongen schandalige liederen over de in 2019 omgekomen speler Emiliano Sala.

De spreekkoren waren te horen tijdens het duel met Saint-Etienne, dat Nice met 4-2 won. Ondanks dat Emiliano Sala in Frankrijk voor Nantes uitkwam, besloten de Nice-supporters te zingen over Sala.

Vliegtuigcrash

De voetballer kwam in januari 2019 om nadat het vliegtuigje waarin hij zat neerstortte in zee, toen hij op weg was naar het Britse Cardiff. Enkele dagen daarvoor had de Fransman een contract getekend bij Cardiff City.

Nantes reageert met afschuw; Nice veroordeelt spreekkoren

Nice heeft na de wedstrijd laten weten de spreekkoren te veroordelen. "De club staat totaal niet achter deze spreekkoren en veroordeelt ten zeerste deze provocaties van een kleine minderheid van de supporters. We steunen de familie en vrienden van Emiliano Sala."

'Deze fans zijn ezels'

Nantes-trainer Antoine Kombouaré reageerde fel op de Nice-fans: "Zij hebben niks te zoeken in een stadion, ze moeten worden verbannen. Fans kunnen zich soms als idioten gedragen, maar dit zijn echt ezels." Wat de gevolgen zijn voor de fans, is nog niet bekend.