Wordt de Premier League stilgelegd? Coronaregels voor clubs scherper en scherper
i

AFP

Wordt de Premier League stilgelegd? Coronaregels voor clubs scherper en scherper

Eimert Pruis • 21:40, 14-12-2021 / Laatste Update: 06:56, 12-12-2023

De Premier League heeft de coronaregels voor de clubs aangescherpt. Vanaf woensdag moeten de spelers en stafleden elke keer dat ze het trainingscomplex betreden een zelftest doen.

Bovendien wordt 2 keer per week een PCR-test afgenomen. Het dragen van mondkapjes, een beperkte tijd in de kleedkamers en social distancing werden al heringevoerd. De regels moeten wel strenger want het gaat helemaal verkeerd in de Premier League.

Afgelastingen

De Premier League maakte maandag bekend dat 42 spelers en stafleden in 1 week positief hadden getest. Het duel Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion werd zondag afgelast vanwege een corona-uitbraak en ook Brentford - Manchester United gaat dinsdag niet door.

Engeland heeft te maken met een flinke stijging van het aantal besmettingen door de Omikron-variant. Er gaan geluiden op dat de competitie zelfs stilgelegd gaat worden. Voordat het zover is haalt de Premier League nog alles uit de kast omdat scenario te voorkomen. Zo wordt iedereen aangespoord om een vaccinatie te nemen. Veel minder voetballers in de Premier League hebben zich gevaccineerd in verhouding tot de rest van Engeland.