Wout Weghorst droomt van kampioenschap met Nederlandse club: 'Dat zou de cirkel rondmaken'
i

Getty Images

Wout Weghorst droomt van kampioenschap met Nederlandse club: 'Dat zou de cirkel rondmaken'

Noah Hoogenboezem • 10:00, 23-12-2023 / Laatste Update: 06:08, 05-01-2024

Wout Weghorst tekende aan het begin van 2023 tot verbazing van vele analisten voor een half jaar bij Manchester United. Voor de spits zelf was het een jongensdroom, maar inmiddels speelt hij bij het Duitse Hoffenheim. Tegenover De Telegraaf blikte hij terug op zijn periode in Engeland en liet hij weten ook nog een droom te hebben in zijn voetballeven.

"Ik zou graag nog willen spelen bij FC Twente", zei Weghorst in het interview tegen de krant. De spits van Oranje zat vroeger met zijn broers als fan op de tribune, maar speelde tussen 2014 en 2016 voor rivaal Heracles Almelo. Hij wil niet terugkeren in Nederland om alleen maar af te bouwen: "Ik wil dan wel van toegevoegde waarde zijn. Kampioen worden met Twente zou de cirkel rondmaken."

Nederig

Weghorst tekende in januari bij Manchester United en stond daar ook vaak in de basis. Zelf vond hij het erg snel gaan: "Binnen een week stond ik al in de basis bij een van de grootste clubs ter wereld. Ik had geen aanpassingstijd en de druk was bizar. Pas in de laatste maanden was ik echt mezelf. In het begin was ik te nederig."

Hoffenheim

Weghorst scoorde in het halve seizoen bij United slechts twee doelpunten. De club van Erik ten Hag besloot hem uiteindelijk ook niet te kopen. De spits keerde daardoor terug bij Burnley. Die club verhuurt hem dit seizoen aan Hoffenheim en daar scoorde Weghorst tot nu toe vier goals in de Bundesliga.