Wout Weghorst is hersteld van corona en lijkt klaar voor rentree bij Wolfsburg
i

Swen Pförtner/dpa

Wout Weghorst is hersteld van corona en lijkt klaar voor rentree bij Wolfsburg

Sjors Tanis • 16:36, 01-11-2021 / Laatste Update: 14:42, 05-01-2024

Wout Weghorst is beschikbaar voor VfL Wolfsburg in het duel in de Champions League van dinsdag met Salzburg. De spits zat 2 weken in quarantaine na een coronabesmetting.

"Wout heeft getraind. Het zag er goed uit, maar we moeten afwachten hoe hij reageert”, vertelde trainer Florian Kohfeldt, de opvolger van de vorige week ontslagen Mark van Bommel.

Geen hele wedstrijd

"Het ligt voor de hand dat hij nog niet de volle 90 minuten kan meespelen. Ik laat die beslissing volledig over aan onze medische staf en neem geen enkel risico. We hebben dit weekeinde laten zien dat we aanvallend ook andere opties hebben”, aldus Kohfeldt, die zijn ploeg zaterdag met 2-0 zag winnen bij Bayer Leverkusen. Lukas Nmecha, tegen Leverkusen eenmaal scorend, is een alternatief voor Weghorst.

Wolfsburg staat onderaan in groep G met 2 punten uit 3 duels. Salzburg gaat aan de leiding met 7 punten. 2 weken geleden wonnen de Oostenrijkers het 1e onderlinge duel met 3-1. “Het is nog niet uitzichtloos”, zei Kohfeldt. "Maar een zege op Salzburg zou wel helpen om nog een kans te hebben na de kerst nog de Champions League-hymne te horen in ons stadion.”