🎥 | Wout Weghorst laat zich van een andere kant zien in Turkije: weer een assist voor Besiktas

Sjors Tanis • 23:15, 14-08-2022 / Laatste Update: 22:24, 11-12-2023

We kennen Wout Weghorst als een echte spits met een neusje voor de goal. Maar in Turkije, waar hij sinds dit seizoen voor Besiktas speelt, laat de 30-jarige Nederlander zich van een heel andere kant zien. Weghorst gaf in de 1e speelronde al de assist op de enige goal en ook in speelronde 2 was het raak.

Op bezoek bij Alanyaspor (met Leroy Fer in de basis) stelde de Oranje-international na amper 3 minuten ploeggenoot Georges-Kévin N'Koudou in staat de 0-1 te maken. Check de assist van Weghorst hierboven!

1-3 bij rust

Alanyaspor had weinig in te brengen in eigen huis. Door goals van Salih Uçan en Rachid Ghezzal (penalty) voor Besiktas en Efkan Bekiroglu voor Alanyaspor stond het halverwege 1-3. De bezoekers moesten na 36 minuten wel verder met 10 man na een 2e gele kaart (en dus rood) voor Emrecan Uzunhan. Check hieronder de 0-2, 0-3 en rode kaart.

(tekst gaat verder onder de video's)

Toch nog gelijkspel

In de 2e helft ging het mis voor Besiktas. Alanyaspor kwam in de 81e minuut op 2-3 door een eigen goal van Romain Saïss. In blessuretijd benutte Daniel Candeias een penalty: 3-3. Fer werd na een uur vervangen.