Wout Weghorst lijkt op tijd fit voor wedstrijd tegen Griekenland
i

ANP

Wout Weghorst lijkt op tijd fit voor wedstrijd tegen Griekenland

Brian Vesseur • 14:51, 15-10-2023 / Laatste Update: 20:19, 04-01-2024

Wout Weghorst was zondag aanwezig op de laatste training van Oranje, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Griekenland. Vrijdag viel de spits uit in het EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Hij lijkt dus op tijd fit te zijn voor het duel met Griekenland op maandag.

De training was in Zeist en was een kwartier openbaar. In dat kwartier werd de spits gespot. Weghorst vliegt na de training met zijn teamgenoten naar Athene voor het duel.

Stand in de poule

Griekenland won vrijdag met 2-0 bij Ierland en nam daardoor de tweede plek in de poule, achter het inmiddels gekwalificeerde Frankrijk, over van Oranje. Nederland moet maandagavond in Athene minimaal gelijkspelen om een redelijk uitzicht te houden op rechtstreekse kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Bij een nederlaag hebben de Grieken volgende maand tegen Frankrijk aan een gelijkspel voldoende voor de tweede plek en dus een ticket voor het EK. In dat geval krijgt Nederland nog wel een kans om zich via de play-offs te plaatsen.

Oranje won vorige maand de thuiswedstrijd tegen Griekenland met 3-0. Weghorst was een van de doelpuntenmakers in het Philips-stadion.