Wow! Juventus krijgt 15 punten (tijdelijk) terug en klimt naar plek 3 in Serie A
i

Pro Shots

Wow! Juventus krijgt 15 punten (tijdelijk) terug en klimt naar plek 3 in Serie A

Brian Vesseur • 20:26, 20-04-2023 / Laatste Update: 21:27, 11-12-2023

Breaking news vanuit Italië: Juventus ziet de 15 punten in mindering worden teruggedraaid! Eerder dit seizoen kreeg de club uit Turijn een straf van 15 punten, maar donderdagavond 20 april werd die straf ongedaan gemaakt na een beroep van Juventus. Dat betekent dat Juventus 'zomaar' van de 7e naar de 3e plek klimt in de Serie A.

Update: Juventus krijgt de punten voorlopig tijdelijk terug. De aanklager mag binnen/over een maand een nieuwe straf bedenken. Het zou kunnen dat de straf pas ná dit seizoen bekend wordt.

Het nieuws komt op het juiste moment voor Juventus, want De Oude Dame speelt om 21.00 uur tegen Sporting CP in de Europa League. Het duel in Italië eindigde in 1-0 voor Juventus en dit nieuws kan zomaar een boost geven voor de uitwedstrijd.

Waarom puntenaftrek Juventus?

Juventus kreeg die puntenaftrek eind januari wegens financieel wanbeleid. Er zou gesjoemeld zijn met salarissen in coronatijd en daarnaast schijnt het sowieso een rotzooitje te zijn bij de financiële afdeling van Juventus. Cristiano Ronaldo zou volgens de verhalen ook nog zo'n 20 miljoen euro van de club willen hebben.