Wrexham (club van Reynolds en McElhenney) stunt bijna opniéuw in de FA Cup
i

Getty Images

Wrexham (club van Reynolds en McElhenney) stunt bijna opniéuw in de FA Cup

Bart van der Wijst • 20:45, 29-01-2023 / Laatste Update: 16:46, 08-01-2024

De FA Cup bewees zondagavond maar weer eens waarom het het allermooiste bekertoernooi ter wereld is. Wrexham AFC, uitkomend op het 5e niveau, stuntte bijna tegen Sheffield United, de nummer 2 van het Championship. De ploeg van eigenaren Ryan Reynolds en Rob McElhenney stond met 3-2 voor in blessuretijd, maar kreeg nog een late tegentreffer te verwerken.

De spanning zat op een volgepakte Racecourse Ground nog in de beentjes van de spelers van Wrexham. Olie McBurnie maakte al binnen 2 minuten de openingstreffer. Desondanks speelde de thuisploeg aardig mee met Sheffield, dat 3 niveaus hoger acteert.

Bijna opnieuw een stunt

Na rust drukte Wrexham écht door en dat resulteerde in 2 vlugge goals. De thuisploeg bewees waarom het zo gevaarlijk is met standaardsituaties. Eerst frommelde James Jones een verre ingooi binnen, niet veel later schoot Thomas O'Connor van dichtbij een corner binnen. Lang juichen kon de aanwezige Reynolds niet, want Oliver Norwood maakte weer gelijk.

Bekijk ook: Ryan Reynolds belt met Rob McElhenney terwijl heel het stadion voor hun zingt

De wedstrijd kreeg na een rode kaart van Sheffield United opnieuw een nieuw hoofdstuk. Paul Mullin leek de grote held te worden door de 3-2 te maken. Het stadion ontplofte en de sfeer bleef er goed in, maar in de dying seconds maakte John Egan gelijk. De uitploeg haalde een trucje van de thuisploeg uit, er werd gescoord uit een standaardsituatie.

Februari een drukke maand

Na de 4-3 op bezoek bij Coventry City (ook Championship) kwam er (nog) geen nieuwe stunt van Wrexham. Een replay moet bepalen welke club er naar de 5e ronde van het FA Cup-toernooi gaat. Voor Wrexham niet heel ideaal, gezien de bomvolle agenda in februari. De club staat momenteel bovenaan in de National League en hoopt te promoveren naar de EFL-piramide.