Dit is waarom Erling Haaland zijn mond dicht plakt als hij gaat slapen

Eimert Pruis • 11:49, 31-08-2023 / Laatste Update: 00:57, 12-12-2023

Erling Haaland heeft bijzondere gewoontes die hem helpen zijn goede vorm op het veld te behouden. De Noorse spits van Manchester City onthulde in een podcast van YouTuber Logan Paul dat hij 's nachts slaapt met een dichtgeplakte mond.

Dat is nog niet alles. Voordat hij naar bed gaat, draagt hij ook nog eens zo'n 3 uur een bril die blauw licht blokkeert.

Slaap is essentieel

"Ik denk dat slaap het allerbelangrijkste ter wereld is. Om goed te kunnen slapen, gebruik ik de bril en doe ik ook alles om alle signalen van buiten in de slaapkamer te vermijden", zegt Haaland. "Je zou moeten proberen je mond af te plakken. Ik doe dat als ik ga slapen. Het is niet goed om allerlei verschillende dingen te doen, maar het levert wel iets op om elke dag een paar kleine dingen voor een langere periode te doen."

Betere ademhaling

Haaland zegt dat hij zijn mond afplakt om de ademhaling door zijn neus te verbeteren. Hij stelt ook dat elektronische apparaten met blauw licht de slaap kunnen beïnvloeden en dat hij daarom de bril draagt.

Blijkbaar helpt het

Hij maakte afgelopen seizoen 52 doelpunten voor Manchester City en won met zijn ploeg de landstitel, Champions League en FA Cup.