Wytse van der Goot noemt fan met beperking 'een gek' waarin 'al paar biertjes zitten'
i

ProShots

Wytse van der Goot noemt fan met beperking 'een gek' waarin 'al paar biertjes zitten'

Marcel Roes • 22:45, 03-06-2023 / Laatste Update: 01:36, 12-12-2023

Wytse van der Goot heeft op Ziggo Sport een flinke uitglijder gemaakt. De presentator omschreef wat gebeurde met Erik ten Hag na de finale van de FA Cup. Toen gebruikte hij woorden die totaal niet op hun plaats waren.

Nadat Ten Hag een medaille had gekregen, ontmoette hij een supporter van Manchester United met een beperking. Van der Goot omschreef de gehandicapte fan als "een gek".

Een gek bij Erik ten Hag

Dit waren de woorden van Van der Goot: "Wat gebeurt hier nou? En hoe komt die gek in de buurt van Erik ten Hag? Dat zag eruit alsof er al een paar biertjes in zitten."

Uiteraard regende het klachten op social media. De presentator besefte later ook dat hij een flater had gemaakt. Hij bood zijn excuses aan.

Excuses daarvoor

Dat ging zo: "De jongen die bij Ten Hag stond, daar was helemaal niks mee aan de hand. Dus daarvoor in ieder geval welgemeende excuses van mijn kant. Dat was geen vreemd moment: dat was juist een heel mooi moment. Excuses nogmaals daarvoor."

Ook op Twitter gaf hij een reactie:

Domme, pijnlijke opmerking over iets wat ik vanuit mijn ooghoek maar half zag op mijn monitor. Te snel geoordeeld. Excuses aan iedereen die zich gekrenkt voelt en aan die jongen in het bijzonder.

😔

— Wytse van der Goot (@wytsevdgoot) June 3, 2023

Die Wytse van der Goot noemt een verstandelijke gehandicapte een ‘gek’ en alsof ie ‘een paar biertjes op heeft’ 😂😂😂😂

— ☝️ (@Ramskkrdale) June 3, 2023