🎥 | Xavi debuteert met zege in stadsderby! Memphis Depay tovert glimlach op Xavi's gezicht

Eimert Pruis • 23:58, 20-11-2021 / Laatste Update: 01:08, 08-01-2024

FC Barcelona heeft het debuut van Xavi als coach opgeluisterd met een overwinning op Espanyol. Memphis Depay kroonde zich tot matchwinner van de stadsderby. De Nederlandse spits benutte net na rust een penalty: 1-0.

Xavi gaf de 17-jarige Gavi een basisplaats, net als Oranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay. Luuk de Jong zat op de reservebank en kwam daar niet vanaf. Er was ook nog een debutant. De 17-jarige aanvaller Ilias Akhomach kreeg het vertrouwen van Xavi.

Depay was belangrijk voor Barcelona. De aanvaller versierde kort na rust een strafschop na een vermeende overtreding van de Uruguayaan Leandro Cabrera. Depay benutte uiteraard de penalty zelf. Hij schoot de bal hard door het midden in het doel. De spelers van Barcelona vierden de treffer uitbundig. Voor Depay betekende het zijn 7e doelpunt dit seizoen in de Spaanse competitie.

Knokkend naar het eindsignaal

Barcelona trok de overwinning over de streep. Frenkie de Jong kreeg in de 83e minuut een gele kaart en kort daarna werd ook doelman Marc-André ter Stegen (vanwege tijdrekken) bestraft met geel.

FC Barcelona steeg dankzij de zege naar de 6e plek met 20 punten. Koploper Sevilla heeft 8 punten meer.