Xavi kan Piqué in uitzwaaiwedstrijd geen basisplaats beloven
i

Getty Images

Xavi kan Piqué in uitzwaaiwedstrijd geen basisplaats beloven

admin • 16:31, 04-11-2022 / Laatste Update: 09:02, 12-12-2023

Xavi is, tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen UD Almería, ingegaan op het naderende afscheid van clubicoon Gérard Piqué. De 35-jarige verdediger van Barcelona kondigde donderdag, vanuit het niets het einde van zijn carrière aan. Xavi beaamt dat het duel tegen Almería in het teken zal staan van het afscheid van Pique, maar kan geen basisplaats beloven.

Piqué maakte donderdag in een emotionele afscheidsvideo bekend, te zullen stoppen als voetballer. Hoewel Piqué de reden van zijn abrupte pensioen niet bekend maakte, ontstond het vermoeden dat zijn reserverol bij Barcelona de doorslag gaf. Xavi gaf aan dat dit inderdaad een rol heeft gespeeld.

Reserverol

"Hij speelt minder, voelt zich minder nuttig en wil een stapje opzij doen. Hij is erg trots. Hij had een contract en had doorbetaald kunnen worden, maar hij heeft hiertoe besloten." Piqué kwam dit seizoen van de 18 wedstrijden, bij slechts 9 in actie. Van deze 9 wedstrijden, begon hij er 5 in de basis.

Fenomenaal afscheid

Xavi is verder van mening dat zijn voormalig teamgenoot een fenomenaal afscheid verdient van de fans. "Ik hoop oprecht dat het publiek zich laat horen als nooit te voren. Hij is namelijk een icoon." Ondanks zijn complimenten richting Pique, kon Xavi geen beloftes over een basisplaats doen. "Ik kan geen basisplaats beloven, ik moet namelijk datgene doen wat het beste is voor de club."