Xavi Simons debuteert met nederlaag bij RB Leipzig in oefenwedstrijd

PSV

Brian Vesseur • 00:12, 26-07-2023 / Laatste Update: 11:48, 08-01-2024

Xavi Simons mocht dinsdag debuteren voor RB Leipzig in een oefenwedstrijd. De Duitse club verloor met 2-1 van Udinese, Simons speelde de eerste helft mee. Lois Openda, voormalig speler van Vitesse en een van de nieuwe aanwinsten van Leipzig, scoorde het enige doelpunt voor zijn team.

Met Simons in de basis kon RB Leipzig geen potten breken in de eerste helft. De pakweg 2500 toeschouwers zagen de Italianen na een half uur op voorsprong komen via Lazar Samardzic. In de rust werd het complete elftal van Leipzig vervangen en verliet Simons het veld voor Timo Werner.

Openda

De spits stelde vervolgens de tevens ingevallen Lois Openda in staat te scoren. De Belgische international had slechts 21 minuten nodig om bij zijn officieuze debuut het net te vinden. In de 83ste minuut maakte Udinese via Vivaldo Semedo de 2-1.