Xavi Simons maakt indruk bij RB Leipzig: 'Hij heeft de volgende stap gezet'
Marco Rose en Xavi Simons © ANP

Xavi Simons maakt indruk bij RB Leipzig: 'Hij heeft de volgende stap gezet'

15:37, 13-02-2024 / Laatste Update: 17:21, 13-02-2024

RB Leipzig-coach Marco Rose is erg tevreden over de ontwikkeling van Xavi Simons. In de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Real Madrid laat Rose weten dat de Nederlander één van de spelers is die het verschil kan maken in de wedstrijd.

De Duitse trainer zegt niet verrast te zijn door de kwaliteit van Simons. Hij wist al voor zijn komst dat de twintigjarige aanvaller belangrijk zou worden voor het team. "Wat me wél verrast heeft, is hoe constant hij is. In dat opzicht heeft hij zich verder ontwikkeld, hij heeft de volgende stap gezet."

In de laatste wedstrijden van RB Leipzig speelde Simons vanaf de linkerkant. Rose denkt dat de Nederlander, in samenwerking met Dani Olmo vanaf de rechterflank, tegen Madrid voor gevaar kan zorgen. "Ik verwacht ook tegen Real Madrid dat zij spelers zijn die het verschil kunnen maken."

De wedstrijd tussen RB Leipzig en Real Madrid wordt dinsdagavond om 21:00 uur gespeeld in de Red Bull Arena. Simons maakte dit seizoen in zes Champions League-wedstrijden twee doelpunten en gaf twee assists.