Xavi's wil is wet! FC Barcelona gaat gezellig samen in de kleedkamer naar Inter-Plzen kijken
i

Getty Images

Xavi's wil is wet! FC Barcelona gaat gezellig samen in de kleedkamer naar Inter-Plzen kijken

Eimert Pruis • 18:54, 25-10-2022 / Laatste Update: 00:44, 12-12-2023

De kans is heel klein dat FC Barcelona de knock-outfase van de Champions League haalt. Dat zei coach Xavi in aanloop naar de kraker tegen Bayern München woensdagavond (21.00 uur). De situatie in groep C is zo dat als Internazionale eerder op de avond (18.45 uur) Viktoria Plzen verslaat, een plek bij de laatste 16 niet meer mogelijk is voor de Catalaanse club. Bayern en Inter gaan dan door.

"We hebben ons lot niet meer in eigen hand, maar niettemin is het doel dat we een goede wedstrijd spelen tegen Bayern, ongeacht het resultaat van de wedstrijd van Inter", zei de Spaanse coach, die tegen Bayern nog altijd niet kan beschikken over de geblesseerde Memphis Depay. "We moeten bewijzen dat we het tegen grote ploegen als Bayern kunnen opnemen. Het vertrouwen is er."

Lekker samen tv kijken in de kleedkamer

Xavi wil ook niet dat zijn spelers de ogen sluiten voor de realiteit. "We gaan in de kleedkamer met zijn allen kijken naar de wedstrijd van Inter", zei hij. "Wat er ook gebeurt, we moeten deze mentaliteit behouden. We moeten door, ook als we ons niet kwalificeren."

3 punten minder en verloren in onderling resultaat

Barcelona staat 3e in de groep, met 4 punten. Bayern, dat in München met 2-0 won van Barcelona, is koploper met 12 punten en is daarmee al zeker van de 8e finales. Inter staat 2e met 7 punten. De Tsjechische club uit Plzen behaalde nog geen punt.