Yes! Weer volle eredivisiestadions vanaf 25 september

Marcel Roes • 00:19, 13-09-2021 / Laatste Update: 00:37, 08-01-2024

Vanaf zaterdag 25 september mogen de voetbalstadions in Nederland weer helemaal worden gevuld met supporters. Dat is onderdeel van de nieuwste versoepelingen van de coronamaatregelen, die dinsdag door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen worden aangekondigd. De maatregel van 1,5 meter afstand houden verdwijnt dan namelijk.

In de buitenlucht zijn er vanaf die dag dus geen restrictie meer op het aantal toeschouwers. Wel is er de verplichting van een QR-code met een volledige vaccinatie of een negatieve coronatest, maar die was er de afgelopen maanden ook al in het profvoetbal. De komende 2 speelrondes in de eredivisie (volgend weekend en daarna midweeks) zullen dus nog worden afgewerkt in stadions die voor maximaal 67 procent gevuld zullen zijn, maar daarna mogen clubs alle stoeltjes weer bezetten.

Het is nog onduidelijk hoeveel toeschouwers er straks welkom zijn bij andere (sport-)evenementen binnen. Mogelijk geldt daar straks 75 procent van de capaciteit, maar daar wordt nog over gesproken. Ook daar zullen bezoekers bij binnenkomst een QR-code moeten laten zien.