Zaak Quincy Promes: 'Voetballer is spil in omvangrijk drugsnetwerk en gebruikte pgp-telefoon'
i

Pro Shots

Zaak Quincy Promes: 'Voetballer is spil in omvangrijk drugsnetwerk en gebruikte pgp-telefoon'

Eimert Pruis • 10:36, 16-05-2022 / Laatste Update: 09:21, 12-12-2023

Quincy Promes is de hoofdrolspeler in een omvangrijk drugsnetwerk en had een veel door criminelen gebruikte pgp-telefoon op zak. Dat melden misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely van De Telegraaf. De oud-Ajacied die tegenwoordig bij Spartak Moskou voetbalt wordt verdacht van tal van zaken.

Allereerst wordt hij door het OM vervolgt voor poging tot moord op zijn neef. Hij zou die in diens knie hebben gestoken. Uit getapte telefoongesprekken kwam naar voren dat hij dat al van plan was en dat het niet in een opwelling gebeurde. Promes werd afgeluisterd omdat hij ook een hoofdverdachte is in zaken die met drugshandel te maken hebben.

Justitie luisterde mee met Promes

De speciaal versleutelde pgp-telefoon werd door de politie gehackt. Zo kon justitie meeluisteren met de gesprekken van de Nederlandse international. Hij zou zich bezighouden met cocaïne-invoer en export van synthetische drugs naar Australië.

'Promes investeerde in flinke partij harddrugs'

Volgens bronnen van de misdaadverslaggevers zou Promes samen met zijn familie geld hebben geïnvesteerd in een partij harddrugs van ruim 4.000 kilo, een handelswaarde van 120 miljoen euro. De straatwaarde lag nog veel hoger. Promes wordt daarom verdacht van deelname aan een criminele organisatie en drugshandel. Nieuwsuur meldde dit weekend dat de aanvaller ook nog wordt verdacht van huiselijk geweld.