Zaakwaarnemer Frank de Boer dropt subtiele hint aan Ajax: 'Wordt interessant'
i

Getty Images

Zaakwaarnemer Frank de Boer dropt subtiele hint aan Ajax: 'Wordt interessant'

Bart van der Wijst • 20:31, 01-01-2024 / Laatste Update: 22:02, 04-01-2024

Frank de Boer is momenteel clubloos. De trainer werd onlangs op straat gezet bij Al-Jazira. Volgens zijn zaakwaarnemer Guido Albers ziet De Boer een hernieuwde samenwerking met Ajax wel zitten. Dat zei hij in gesprek met Voetbalprimeur.

"Ik denk dat hij nog Ajax zou trainen. Voor de rest zou hij niks anders trainen", aldus Albers. "Als speler ken je hem ook zo, hij heeft toch een bepaalde drive. Hij wil een bepaald niveau halen. In Nederland is dat gewoon bij Ajax. Daar wil hij dan iets toevoegen."

Deur open?

Albers beveelt zijn cliënt dan ook aan bij Ajax. "Ik denk dat hij dat nog steeds goed kan. Uiteindelijk is het een beslissing van Ajax om hem aan te stellen. Maar dat is wel wat hij zou ambiëren. Of het gaat gebeuren, dat weet ik niet. Bij Ajax wordt het de komende maanden interessant wat er allemaal gaat plaatsvinden", sprak de zaakwaarnemer.

John van 't Schip is tot het einde van het seizoen de trainer van Ajax. Hij volgde de ontslagen Maurice Steijn op. Van 't Schip gaat na deze periode waarschijnlijk aan de slag in het technisch management van Ajax. Dan komt er een vacature vrij voor De Boer.

De trainer De Boer

De Boer zette zijn eerste stappen als trainer bij Ajax. Hij werd in Amsterdam 4 keer kampioen. Daarna volgden minder periodes bij Inter, Crystal Palace, Atlanta United, het Nederlands elftal en Al-Jazira.