Zaakwaarnemer vindt geen werk voor Dirk Kuyt: 'Alsof er een soort vloek op hem rust'
i

Getty Images

Zaakwaarnemer vindt geen werk voor Dirk Kuyt: 'Alsof er een soort vloek op hem rust'

Marcel Roes • 15:56, 04-10-2023 / Laatste Update: 08:31, 07-01-2024

Dirk Kuyt werd eind november 2022 ontslagen als trainer bij ADO Den Haag. Sindsdien regent het niet echt aanbiedingen om elders trainer te worden. De 104-voudig Oranje-international wacht en wacht en wacht op een nieuwe kans.

Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen vindt het onbegrijpelijk. Hij heeft het in de podcast KieftJansenEgmondGijp over "een soort vloek".

Geen toneel

Jansen zegt: "Op zijn hoogtepunt was Dirk een van de meest populaire spelers van Nederland, maar na Feyenoord is dat hélemaal weggezakt. Alsof er een soort vloek op hem rust. Hoe dat kan, daar komen we niet achter. Ik heb geen conclusie, totáál geen conclusie. Het lijkt een soort ondergrondse antipathie. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is. Hij speelt geen toneel."

Doen we niet

Jansen doet zijn best om Kuyt weer een baantje te bezorgen, bijvoorbeeld als assistent. "In eerste instantie wordt er goed op hem gereageerd, maar telkens wordt er in 1 keer een andere beslissing genomen. Als zijn naam valt, hoor ik: nee, doen we niet, doen we niet."

Gemiste kans, aldus Jansen. "Dirk heeft gewoon aanleg om een heel goede trainer te worden, maar er is een soort ondergrondse blokkade. Uiteindelijk gaat het lukken, maar het is wel heel moeizaam."