Zalig doelpunt Zapata zorgt voor het verschil in Seria A-clash tussen Juventus en Atalanta

Eimert Pruis • 20:55, 27-11-2021 / Laatste Update: 04:40, 07-01-2024

Atalanta heeft Juventus nog maar eens pijn gedaan in de Serie A. De Oude Dame die kraakt en piept verloor dankzij een zalig doelpunt van Duvan Zapata: 0-1.

Eindelijk won Atalanta weer eens in Turijn. De vorige Bergamose overwinning dateert van 1989. Op 8 oktober van dat jaar won Atalanta ook met 0-1 door een doelpunt van Claudio Caniggia.

De club uit Bergamo doet het nog wel aardig dit seizoen in de Serie A. Met 28 punten uit 14 wedstrijden staat het 4e. Juventus heeft al 7 punten minder dan Atalanta en liefst 14 verliespunten minder dan koplopers Napoli en AC Milan.

De Ligt in de fout

Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd bij Juve. De Nederlandse verdediger ging in de fout bij de enige treffer van de wedstrijd. Zapata zoefde ervandoor en haalde de trekker over. De bal belandde via de onderkant van de lat in het doel. Check de goal HIER.

Met de rode strepen op het gezicht knokte Atalanta zich naar de zege. Met de rode vegen vraagt de Serie A dit weekend weer aandacht voor geweld tegen vrouwen. Ook Paulo Dybala had zo'n rode streep. Hij joeg een vrije trap nog op de lat in blessuretijd.

Koopmeiners verpietert op de bank

Bij Atalanta kreeg de nieuwe aankoop Teun Koopmeiners veel lof de laatste tijd, maar toch moet hij genoegen nemen met een bankplaats de laatste 2 wedstrijden. 3 minuten voor tijd mocht hij alsnog invallen. Marten de Roon speelde, zoals gewoonlijk, wel de hele wedstrijd bij Atalanta. Hans Hateboer keerde terug in de selectie, maar minuten zaten er voor de rechtsback nog niet in.

Empoli in 2 minuten van 0-1 naar 2-1

Het verrassend goed presterende Empoli deed het weer lekker zaterdag. Tegen Fiorentina stond de promovendus met 0-1 achter. In de 87e en 89e minuut boog Empoli de stand volledig om. Sampdoria overwon ook een achterstand en won met 3-1 van Hellas Verona.