Zeljko Petrovic: 'Ik ben net B100 van Bassie en Adriaan: ook áltijd pech en te laat'
i

Archieffoto ANP

Zeljko Petrovic: 'Ik ben net B100 van Bassie en Adriaan: ook áltijd pech en te laat'

Robert Hüsken • 10:17, 12-10-2023 / Laatste Update: 18:19, 07-01-2024

Zeljko Petrovic heeft een fantastisch interview gegeven aan het Brabants Dagblad. Daarin vertelt de assistent-trainer van Adana Demirspor de mooiste verhalen, precies op de manier zoals we hem kennen. Bijvoorbeeld over dat hij schutter was op een tank tijdens de dienstplicht voor het Joegoslavische leger.

Momenteel is Petrovic de assistent van Patrick Kluivert in Turkije. Waarom Kluivert juist hém wilde? "Ik weet het echt niet'', zegt Petrovic tegen de Brabantse krant. "Ik had Patrick al 20 jaar of langer niet meer gezien, maar hij had goede verhalen gehoord vanuit zijn netwerk, zei hij. Én hij heeft een lief gezicht én uitstraling. Hij zei: ‘Kom Petro, pak je spullen en vlieg naar Turkije. Ik heb je nodig.’ Een dag later was ik daar en heb ik getekend.”

B100

Maar daar ging een hele carrière aan vooraf. Petrovic vertelt over de heftige dingen die zijn vader heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog en hoe dat gezin als gastarbeiders naar Nederland kwam. Op zijn 27ste ging Petrovic bij FC Den Bosch voetballen. Het liefst was hij veel eerder al naar Nederland gekomen, maar zijn aanvraag voor een verblijfsvergunning was nét te laat. ,,Je moest minderjarig zijn en ik was 18 jaar en 2 weken oud. Ik ben net B100 van Bassie en Adriaan. Ook áltijd pech en te laat”, zei Petrovic met een dikke lach op zijn gezicht.

Lees het hele interview met Zeljko Petrovic hier in het Brabants Dagblad.