Op deze zender kijk je de finale van de Europa League tussen Villarreal en Manchester United
i

Getty Images

Op deze zender kijk je de finale van de Europa League tussen Villarreal en Manchester United

Brian Vesseur • 09:14, 26-05-2021 / Laatste Update: 19:29, 05-01-2024

De finale van de Europa League staat woensdag 26 mei op het programma! Villarreal en Manchester United nemen het om 21:00 uur tegen elkaar op. Maar op welke zender is de finale eigenlijk? En is er een voorbeschouwing?

Op deze zender is de finale van de Europa League

RTL 7 zendt de finale uit. Vanaf 20:00 uur kan je inschakelen voor de voorbeschouwing. Traditiegetrouw zitten showhosts Bart Nollen en Simon Zijlemans weer met de analisten Theo Janssen en Jan Boskamp in de studio.

Nederlandse inbreng

Ajax schopte het tot de kwartfinale van de Europa League, waarin het werd uitgeschakeld door AS Roma. Een ronde later verloren de Italianen van Manchester United. De Amsterdamse ploeg stroomde in uit de Champions League, waar het 3e werd in de poule. AZ en Feyenoord strandden allebei in de groepsfase van de competitie. PSV vloog er in de 16e finale uit tegen Olympiakos.

Manchester United

In de 'Road to the Final' versloeg United aardige teams: Real Sociedad, AC Milan, Granada en AS Roma werden aan de kant gezet. De Engelse ploeg won in 2017 ook al de Europa League, destijds in de finale van Ajax: 2-0.

Villarreal

Villarreal versloeg op volgorde RB Salzburg, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb en Arsenal om in de finale te komen.