TV-gids: op deze zender kijk je naar Ludogorets - Ajax
i

Pro Shots

TV-gids: op deze zender kijk je naar Ludogorets - Ajax

Brian Vesseur • 09:00, 24-08-2023 / Laatste Update: 10:00, 12-12-2023

Ajax begint donderdag aan het Europese seizoen. Het gaat op bezoek in Bulgarije, waar Ludogorets de tegenstander is in de play-offs voor de Europa League. De winnaar van het tweeluik krijgt een ticket voor de groepsfase van dat toernooi. Check hier op welke zender je kijkt naar de wedstrijd tussen Ludogorets en Ajax.

De verliezer van het tweeluik is overigens ook zeker van Europees voetbal. Waar de winnaar zich mag melden in de Europa League, daar mag de verliezer alsnog deelnemen aan de Conference League. AZ en FC Twente strijden ook nog om een ticket voor de Conference League.

Zender Ludogorets - Ajax

De wedstrijd tussen Ludogorets en Ajax begint om 20.00 uur en wordt op 2 zenders uitgezonden: RTL 7 en Ziggo Sport. Om 18.55 uur begint de uitzending op RTL 7.

Bekende spelers Ludogorets

Sergio Padt, de keeper van de Bulgaarse club, is voor Nederlanders de bekendste speler. De 33-jarige goalie keepte in de jeugd van Ajax en speelde zijn meeste wedstrijden in de Eredivisie voor FC Groningen. De bekendste Bulgaar uit de selectie is de 26-jarige Kiril Despodov, rechtsbuiten van beroep.

Selectie Ajax

Ajax heeft 25 spelers meegenomen naar Razgrad. Daar zit onder anderen aanwinst Anton Gaaei bij. Ook Steven Berghuis, die in de Eredivisie nog geschorst is, is afgereisd naar Bulgarije. Trainer Maurice Steijn heeft al aangegeven dat Berghuis een basisplaats krijgt. Chuba Akpom, Josip Sutalo en Gaston Avila zijn nog niet speelgerechtigd.