TV-gids: op deze zender kijk je naar Nederland - Griekenland
i

Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk je naar Nederland - Griekenland

Brian Vesseur • 08:00, 07-09-2023 / Laatste Update: 02:14, 12-12-2023

Het Nederlands elftal gaat donderdag verder met de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Oranje speelt 'in eigen huis' tegen Griekenland, een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden. Check hieronder op welke zender je kijkt naar Nederland - Griekenland.

Bondscoach Ronald Koeman zei het ook tegen zijn spelers: "Als je de stand en het programma bijhoudt, dan weet je hoe belangrijk deze wedstrijden zijn." Nederland heeft na 2 wedstrijden in de EK-kwalificatie pas 3 punten, Griekenland staat na 3 wedstrijden op 6 punten. Frankrijk is koploper van de poule met 12 uit 4.

LEES OOK: Bondscoach Ronald Koeman bevestigt: ‘Mark Flekken keept tegen Griekenland’

Zender Nederland - Griekenland

De wedstrijd tussen Nederland en Griekenland is donderdag te zien op NPO 3. Er wordt afgetrapt om 20.45 uur, de voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.12 uur.

Stadion

De wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion van PSV. Griekenland is het vaakst te gast geweest in het Philips Stadion als het uit tegen Oranje speelde, al 3 keer. Donderdag wordt dus de 4e keer. De laatste nederlaag van het Nederlands elftal in het stadion van PSV was óók tegen Griekenland, in 2016. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde in 1-2.

Scheidsrechter

Ook de scheidsrechter voor het duel tussen Nederland en Griekenland is natuurlijk al bekend. Het is Michael Oliver uit Engeland. Lees hier meer over de scheidsrechter.