TV-gids: op deze zender komt Oranje - Ierland
i

Getty Images

TV-gids: op deze zender komt Oranje - Ierland

Bart van der Wijst • 12:47, 18-11-2023 / Laatste Update: 16:23, 08-01-2024

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Bij winst plaatst Nederland zich voor Euro 2024. Genoeg reden om te kijken, lijkt ons! Maar op welke zender komt Oranje - Ierland? Dat vind je in onze tv-gids hieronder.

In Ierland won Nederland met 2-1 door een doelpunt van invaller Wout Weghorst. Bij die wedstrijd switchte bondscoach Ronald Koeman van het systeem met 5 verdedigers naar 4-3-3. Zo gingen na rust alsnog de 3 belangrijke punten mee naar huis.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland

Op welke zender kijk jij naar Oranje - Ierland?

Wie zaterdagavond de tv aanzet, moet zappen naar NPO 1. Zoals gebruikelijk zendt de NOS de interlands van Oranje uit, dus ook de wedstrijd tegen Ierland. De uitzending begint om 20.27 uur na het Journaal. De voorbeschouwing start om 20.00 uur op nos.nl. Daarbij schuiven analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart aan.

Euro 2024

Frankrijk plaatste zich als groepswinnaar voor het EK in Duitsland. Vanavond krijgt Nederland de eerste kans om zich bij de Fransen te voegen. Lukt dat niet, dan wacht dinsdag nog de uitwedstrijd tegen Gibraltar.