Zerrouki bekroonde topwedstrijd tegen Lazio met doelpunt: 'Wist gelijk dat hij zou hangen'
i

Pro Shots

Zerrouki bekroonde topwedstrijd tegen Lazio met doelpunt: 'Wist gelijk dat hij zou hangen'

Yvo van Dorst • 23:19, 25-10-2023 / Laatste Update: 22:51, 05-01-2024

Ramiz Zerrouki kende een ware prachtavond in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen Lazio. De middenvelder speelde als een ware keizer op het middenveld en maakte ook nog eens een lekkere goal. Het werd 3-1 in De Kuip en de fans droegen Zerrouki op handen.

"Een prachtige avond", luidt de samenvatting van Zerrouki tegenover RTL 7 over de Champions League-avond. "Mijn goal zat er ook lekker in, maar deze sfeer. Een Europese avond op zo'n niveau, daar droom je van. We voetballen overtuigend en met veel vertrouwen. Weer een bevestiging voor ons zelf dat we dit niveau kunnen halen. Vorig keer wonnen we niet en nu wel, dus dat is ook wel echt lekker."

Doelpunt

Zerrouki maakte de 2-1 tegen de Italianen en de goal die hij maakte loerde hij al een tijdje op. "Ik kreeg hem al een keer van Calvin Stengs, maar die draaide net te ver van de goal weg. Toen kreeg ik deze en die kon ik in 1 keer raken. Toen ik hem pakte wist ik eigenlijk al gelijk dat hij zou zitten."

Publiekswissel

Onder luid applaus werd Zerrouki in de slotfase gewisseld. Niet geheel naar zijn zin, maar toch heel mooi. "Ik wilde eigenlijk door, maar ik had wat vermoeidheid in de benen. Dat is natuurlijk heel mooi dat het publiek er zo achter staat. Dit is een fantastisch gevoel. Ik probeer alles te geven bij elke minuut die ik krijg. Ik moet me bewijzen want ik wil natuurlijk ook meer spelen."