Zian Flemming bezorgt Fortuna Sittard de '6 punten' in degradatieduel tegen Willem II

Eimert Pruis • 15:18, 13-03-2022 / Laatste Update: 00:22, 12-12-2023

Fortuna Sittard heeft een zogenoemde 6-puntenwedstrijd gewonnen. De Limburgers wonnen de degradatiewedstrijd van Willem II dankzij een doelpunt van Zian Flemming: 1-0.

Goed was het niet in Sittard, wel heel spannend. Fortuna klimt door de zege over Willem II heen naar de 15e plaats en staat nu dus boven de streep. De ploeg van trainer Sjors Ultee kwam in punten op gelijke hoogte met de Tilburgers: 22. Fortuna heeft naast een beter doelsaldo ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Kopballetje Flemming

Flemming scoorde in de 51e minuut. Hij kopte raak na een goede voorzet vanaf de rechterflank van Lisandro Semedo.

Willem II besloot dinsdag Grim te ontslaan en technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief te stellen. Interim-trainer Denny Landzaat zat in Sittard op de bank. De Brabanders trokken enkele dagen geleden Abdenasser El Khayati aan en hij viel in Sittard in de 72e minuut in. Ook hij wist de 16e nederlaag van Willem II dit seizoen niet te voorkomen.