😷 | Ziek! Na deze wedstrijd moet Lionel Messi aan de zuurstoffles
i

Getty Images

😷 | Ziek! Na deze wedstrijd moet Lionel Messi aan de zuurstoffles

Matthijs Nijhuis • 12:03, 12-09-2023 / Laatste Update: 04:06, 12-12-2023

Het Argentinië van de grote Lionel Messi speelt vanavond zijn 2e wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificaties. Messi en co vliegen naar Bolivia voor een wedstrijd in het historische Estadio Hernano Siles. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: dit stadion bevindt zich op bijna 4 kilometer hoogte! Dat is pas voetbal op hoog niveau.

Lees ook: Lionel Messi weer eens matchwinner voor Argentinië in 1e WK-kwalificatieduel

De wedstrijd tegen Bolivia wordt gespeeld in La Paz, in het grootste stadion van het land. Helaas voor de Argentijnen betekent dat spelen op 3.637 meter hoogte! Op zo'n grote hoogte is er een stuk minder zuurstof, wat voetballen natuurlijk niet makkelijker maakt. Ter vergelijking: tijdens de Tour de France werd er maximaal 2.300 meter aangetikt. Ter voorbereiding krijgen alle spelers een eigen zuurstofflesje, waarmee ze af en toe letterlijk naar adem kunnen happen.

Kritiek

Neymar, die andere Zuid-Amerikaanse superster, heeft al eens kritiek gehad op de omstandigheden in La Paz. In 2017 moest hij hier ook kwalificeren voor een WK. Toen noemde hij het "onmenselijk" om hier te voetballen. Het is nog maar de vraag of Messi in actie gaat komen tegen Bolivia. Tegen Ecuador maakte hij afgelopen vrijdag het winnende doelpunt. Daarna moest hij naar de kant door een lichte blessure.