Zo kan De Graafschap vanavond al naar de Eredivisie promoveren

Trevor Wagener • 17:40, 07-05-2021 / Laatste Update: 15:48, 05-01-2024

Iedereen bij De Graafschap weet wat er vrijdagavond moet gebeuren in het Keuken Kampioen Divisie-duel met Jong Ajax om promotie naar de eredivisie veilig te stellen: winnen! De Superboeren zijn niet eens afhankelijk van de resultaten van de concurrentie, tenzij ze niet winnen.

De Graafschap trapt, net als alle andere clubs, om 20:00 af. Op De Toekomst is Jong Ajax mogelijk de laatste horde om voor het eerst sinds 2019 weer eredivisievoetbal te spelen. De Graafschap staat 2e met 75 punten uit 36 wedstrijden.

Stand in Keuken Kampioen Divisie

Met nog 2 potjes te gaan hebben de nummers 3 en 4 op de ranglijst, Go Ahead Eagles en Almere City, nog een minimale kans op directe promotie. GAE speelt thuis tegen NEC (de nummer 6) en Almere gaat op bezoek bij Jong Utrecht. Beide clubs staan 4 punten achter op De Graafschap en moeten dus hopen op een misstap van de Doetinchemse ploeg.

Nederlaag De Graafschap: kansen voor de rest

Alleen bij een nederlaag tegen de Amsterdamse beloften én winst van zowel GAE als Almere, is De Graafschap nog niet gepromoveerd. Bij een gelijkspel en een zege zijn zij niet meer in te halen. Mochten De Superboeren winnen in Amsterdam, dan is de kans op directe promotie voor GAE en Almere vervlogen en moeten ze het proberen via de play-offs.

Als álle 3 de ploegen verliezen is De Graafschap ook definitief gepromoveerd.