Zo werkt Mohamed Ihattaren toe naar zijn terugkeer als profvoetballer bij Slavia Praag
i

Pro Shots

Zo werkt Mohamed Ihattaren toe naar zijn terugkeer als profvoetballer bij Slavia Praag

Noah Hoogenboezem • 21:38, 02-01-2024 / Laatste Update: 10:27, 05-01-2024

Mohamed Ihattaren zat een aantal maanden zonder club, maar tekende eind 2023 bij de Tsjechische topclub Slavia Praag. Het grote toptalent van weleer is daarvoor en is daarvoor hard aan het trainen. De nog maar 21-jarige voetballer deelt op social media daar een foto van.

Ihattaren deelt op Instagram een foto met Nicolas St-Maurice. Dat is een personal coach en hij omschrijft zichzelf op YouTube als 'een trainer in Dubai, die gespecialiseerd is in het trainen van bekende mensen en atleten'. We mogen veel van Ihattaren verwachten, want op Instagram noemt zijn personal coach zich 'The Power Coach'.

Doorbraak

Ihattaren brak in 2019 bij PSV door als 17-jarig talent onder Mark van Bommel, maar in het najaar van dat jaar overleed zijn vader. Met de nieuwe PSV-coach Roger Schmidt boterde het niet en hij verdween onder hem naar de bank. Ihattaren vertrok uiteindelijk in 2021 naar Juventus, dat hem meteen verhuurde aan Sampdoria. Daar speelde hij geen wedstrijd en kreeg hij veel kritiek vanwege zijn gebrek aan professionaliteit.

Herkansing bij Ajax

Ihattaren vertrok binnen een half jaar en werd daarna door Juventus uitgeleend aan Ajax, maar ook dat werd geen succes. Hij speelde maar één keer voor het eerste elftal: hij mocht een paar minuten invallen tijdens de verloren bekerfinale tegen oude club PSV. In de zomer van 2022 leek hij goed op weg tijdens de voorbereiding, maar door problemen in de privésfeer keerde hij niet terug op zijn oude niveau.

Problemen

De voetballer kreeg bedreigingen uit het criminele circuit en dat ging zo ver dat zelfs zijn auto in brand werd gestoken. Ihattaren werd zelf ook opgepakt door de politie op verdenking van het mishandelen van zijn ex.

Fiasco in Turkije

Ajax besloot Ihattaren niet te kopen en dus werd zijn contract in de zomer van 2023 ontbonden bij Juventus. Hij leek snel weer een club te vinden, maar toen hij met aanvullende eisen kwam, hoefde het Turkse Samsunspor hem niet meer te hebben.

Comeback

Eind 2023 tekende hij dus wel in Tsjechië. Zijn contract loopt tot het einde van het seizoen, maar Slavia heeft de optie om het contract met drie jaar te verlengen. Ihattaren moest eerst individueel gaan trainen voordat hij bij de selectie mocht aansluiten. Daar is hij nu dus mee bezig.