Zo ziet de drukke voetbalzomer van Suriname eruit
i

ANP

Zo ziet de drukke voetbalzomer van Suriname eruit

Brian Vesseur • 20:53, 30-05-2021 / Laatste Update: 01:21, 05-01-2024

Suriname gaat begin juni verder met de WK-kwalificatie. En het wordt meteen héél belangrijk: een nederlaag tegen Canada betekent dat de WK-kwalificatie erop zit. De zomer van Natio zit sowieso lekker vol. In juli doet Suriname voor het eerst mee aan de Gold Cup.

Kalender van Natio

Suriname speelt 2 (en mogelijk zelfs 4) WK-kwalificatiewedstrijden in juni. Op 5 juni (om 00:00 uur) is Bermuda de tegenstander. Let op: het gaat dus om de nacht van 4 op 5 juni. Een paar dagen later, op 9 juni, wacht Canada om 03:00 uur 's nachts.

Worden die beide wedstrijden gewonnen, dan eindigt Suriname 1e in poule B. Er wacht dan een tweeluik met de winnaar van poule E, waarschijnlijk Nicaragua. Wordt die strijd óók gewonnen, dan gaat Suriname naar de finalepoule van Noord- en Midden-Amerika.

Gold Cup

Een maand later speelt Suriname om de Gold Cup. Het is de 1e keer dat het land zich voor dat toernooi kwalificeert. Op 12 juli is de 1e poulewedstrijd tegen Jamaica, op 16 juli is Costa Rica de tegenstander. Op 20 juli speelt Suriname de laatste poulewedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander.

De kwartfinale wordt gehouden op 25 en 26 juli, de halve finale op de 30e en de finale is op 2 augustus.